Snor.
Snor. (Foto: Johan Torn)

Vroeg vogelen in Kandelaar (11 mei)

zaterdag 11 mei 2024 7:00

Op zaterdag 11 mei, tijdens de Nationale Vogelweek (van 11 t/m 19 mei), organiseert IVN een vogelexcursie in Kandelaar en Vockestaert. Deskundige en enthousiaste IVN-gidsen laten graag oude en nieuwe vogelliefhebbers genieten van de vogelrijkdom die ook onze regio te bieden heeft.

Dankzij het gevariëerde landschap van weide, bosschages, ruigte en sloten is er een verscheidenheid aan vogels te zien of horen - van nachtegaal tot holenduif, van kievit tot wulp, van snor (foto) tot sprinkhaanzanger, van grutto tot havik.

Voor ‘nieuwe’ vogelaars heeft IVN goede verrekijkers te leen - ook een geschikt voor kinderen. Svp uiterlijk op 4 mei je interesse hiervoor doorgeven aan ivnrotterdam@gmail.com; dan wordt er een meegenomen.

Om de kans op het zien van vogels te vergroten, is het vertrek al vroeg, namelijk om 7.00 uur, bij de ingang van Recreatiegebied Poldervaart aan de Kandelaarweg in Rotterdam.

Alle details zijn te vinden op de website van IVN: https://www.ivn.nl/afdeling/rotterdam-en-omstreken/natuuractiviteiten/vogels-spotten-in-de-kandelaar-en-vockestaert.

Alle details zijn de vinden op de website van IVN: https://www.ivn.nl/afdeling/rotterdam-en-omstreken/natuuractiviteiten/vogels-spotten-in-de-kandelaar-en-vockestaert/

Deelname is gratis, aanmelding vooraf is niet nodig.

Voor meer informatie: Johan Torn, tel. 06-22692056.