Afbeelding
(Foto: Lions)

Boelhuis Hemelvaartsdag nu ook voor kinderen

donderdag 9 mei 2024 11:00

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2024, organiseert de Lions Club Maasland voor de 38e keer dorpsveiling het Boelhuis. De opbrengst gaat naar een project voor micro krediet voor kansarme vrouwen op de Filipijnen en naar de gezamenlijke Maaslandse scholen voor speeltoestellen om kinderen meer te laten bewegen.

Het Boelhuis is een veiling, een echt dorpsevenement met een lange traditie. Het vindt plaats op het Pynasplein in Maasland. Tijdens de veiling wordt er van alles bij opbod verkocht. De laatste jaren is dat brocante met daarnaast steeds meer hoogwaardige objecten, zoals gouden sieraden, zilver en handige gebruiksvoorwerpen. Allemaal lokaal ingebracht. Ook is er een taart van de bakker, een bos bloemen en kisten groenten en fruit aangeboden door de Maaslandse groenteboer. Dit jaar is de eerste reeks kavels speciaal voor kinderen. Zo zijn er drie gesigneerde boeken van Rutger en Thomas. En er is popcorn. 

Naast de veiling is er een kleine markt met bloemen, plantjes en streekproducten.

Op Hemelvaartsdag donderdag 9 mei vanaf 11.00 uur staat alles klaar ter bezichtiging. Om 12.30 uur start de veiling onder leiding van veilingmeester Stefan Stolk.

Wie alvast wil zien wat er zoal te koop is, kan kijken op www.boelhuis.nl.