• Alle

Beestjesdag bij Hortus Alkmaar

zondag 7 augustus 2022 12:00 - 17:00 uur


ALKMAAR - Hortus Alkmaar houdt zondag 7 augustus van 12.00 tot 17.00 uur Beestjesdag. Beestjes zijn belangrijk voor de biodiversiteit en biodiversiteit is belangrijk voor ons allemaal. Daarom is het niet alleen leuk, maar ook best goed om wat meer te weten over wat er allemaal krioelt in het water en in de composthoop. En welke vlinders er vliegen in de tuin. Ontdek het allemaal tijdens deze middag, die leuk is voor kinderen én volwassenen. De tuin ligt aan Berenkoog 43, in Alkmaar. Check voor meer informatie en het volledige programma: www.hortusalkmaar.nl.

Kinderen kunnen vlinders zoeken in de tuin met een speciale herkenningskaart. Alles wat ze zien, mogen ze zelf in de computer zetten en zo doorgeven aan de Vlinderstichting. Zo krijgen we een mooi beeld welke vlinders rondvliegen in de tuin. Ook zijn er filmpjes te zien over vlinders en insecten. Er zijn ‘lessen’ over waterdiertjes en bodemdiertjes. Ze mogen hommels aaien en een egeltje of een ander beestje knutselen. Als het lukt, zijn er ook speciale insectengidsen in de tuin. Zij geven een rondleiding waarbij ze op zoek gaan naar bijvoorbeeld libellen en lieveheersbeestjes. Schminken is altijd een hit. Net als een speurtocht door de tuin met opdrachten, een loep en een fluitje om vogels te lokken.

Beestjesdingen

Er zijn leuke ‘beestjesdingen’ te koop zoals loepjes, insectenpotjes en honing. En ook zaden waarmee een border en balkon interessanter worden voor beestjes. Na al deze ontdekkingen en informatie kunnen bezoekers ervaringen delen met wat lekkers op het terras. Kijk voor meer informatie op https://www.hortusalkmaar.nl/events/beestjesdag-2022/


Beestjes ontdekken in Hortus Alkmaar. Beestjes ontdekken in Hortus Alkmaar. ©(Foto: aangeleverd)

Creatief bezig tijdens Beestjesdag. Creatief bezig tijdens Beestjesdag. ©(Foto: aangeleverd)