• Alle

Westlands Schoolschaakfestival in Naaldwijk

zaterdag 27 mei 2023 13:00 - 17:00 uur


Het Westlands Schoolschaakfestival 2023 belooft weer een echt feestje voor kinderen in de basisschoolleeftijd te worden, zaterdag 27 mei in de zalen van de Ontmoetingskerk in Naaldwijk aan de Anjerlaan 47. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, is het Westlands Schoolschaakfestival géén schaaktoernooi. 

Sterker nog: om mee te doen aan het festival hoef je zelfs niet te kunnen schaken. Op dit gratis festival voor basisscholieren is er van alles te doen. Met een strippenkaart doen de kinderen mee aan allerlei activiteiten - behalve natuurlijk schaakspelletjes is er ook een fotoshoot, kunnen ze schaakkoekjes bakken, zich laten schminken, schaakstukken solderen, buttons maken, films kijken, een quiz maken en nog veel meer.

Live-optreden en prijsuitreiking

Een van de hoogtepunten is om 16.00 uur een live-optreden van Spruijt en Opperman met het jubileumlied van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB), ‘Koningin van het Spel’. Om 16.30 vindt de prijsuitreiking van de Jubileum Schoolschaakweek plaats. Ook zijn er jubileumaandenkens voor iedereen, zoals een pen, rugzakje of koningin schaaksleutelhanger. Wie het leuk lijkt, kan gewoon binnen komen lopen tussen 13.00 en 17.00 uur.

Meer informatie

Meer informatie, zoals het activiteitenoverzicht en tijdschema, is te vinden op www.westlandschaakt.nl.


<p>Om mee te doen aan het Westlands Schoolschaakfestival in Naaldwijk, hoef je niet eens te kunnen schaken.</p> Om mee te doen aan het Westlands Schoolschaakfestival in Naaldwijk, hoef je niet eens te kunnen schaken. ©(Foto: Pexels)