• Alle

Lezing Hofboerderij ‘Schakels in de Zijderoute’

donderdag 15 juni 2023 14:00 - 16:00 uur


Op donderdagmiddag 15 juni neemt Hans Kerremans bezoekers van De Hofboerderij in Wateringen mee naar Centraal Azië. Hier liggen verschillende voormalige Sovjetstaten met een rijk verleden. 

Het waren belangrijke schakels in de Zijderoute van China naar de Middellandse Zee. De vele volkeren in dit gebied, waaronder een aanzienlijk aantal nomadenstammen, herontdekken steeds meer van hun historisch erfgoed.

Nog vrij onbekende landen

Op deze middag krijgen aanwezigen een indruk van de rijke cultuur en natuur van Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizië. Nog vrij onbekende landen die echter steeds vaker in de aandacht komen door de toenemende spanningen in deze regio.

Praktische informatie

De presentatie is op donderdagmiddag 15 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur (inclusief pauze) en wordt gegeven in De Hofboerderij, gelegen aan de Hoflaan 1 te Wateringen. De kosten bedragen €5,- inclusief koffie of thee. Belangstellenden kunnen zich per e-mail aanmelden op cursussen@crwateringen.nl.


<p>Op deze middag krijgen aanwezigen een indruk van de rijke cultuur en natuur van Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizi&euml;. </p> Op deze middag krijgen aanwezigen een indruk van de rijke cultuur en natuur van Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizi&euml;. ©(Foto: PR)