• Alle

Gratis concerten jong talent en Philharmonisch Orkest in Rotterdam

vrijdag 26 mei 2023 20:15 uur


Op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei vinden er twee gratis concerten plaats in Rotterdam van de RCMS Award-winnende Merle van der Lijke (18) uit de Steeg en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Na het winnen van de Rotterdam Chamber Music Society Award in 2021 mocht Merle samen met Julien Hervé, soloklarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, een programma voor een concert samenstellen. Het wordt een Franse avond met onder andere de Dansen voor harp en strijkers en de Sonate voor fluit, altviool en harp, beiden van Claude Debussy, en Introduction and Allegro voor harp, fluit, klarinet en strijkers van Maurice Ravel. 

Praktische info

Het concert Strings & Winds vindt plaats op vrijdag 26 mei om 20.15 in de Oude Kerk Charlois, en op zaterdag 27 mei om 20.15 in de Bergsingelkerk, beide in Rotterdam. De concerten zijn gratis te bezoeken. 

Hierna

Op 2 juni treedt Merle ook dichtbij huis op in het Openluchtconcert 450 jaar Rheden. Dat concert vindt plaats om 20:15 uur bij Hof te Dieren en is ook gratis te bezoeken.


Merle speelt als jong talent met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Merle speelt als jong talent met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. ©(Foto: Foppe Schut)