• Alle

Avond over zelf composteren in Honselersdijk

woensdag 14 juni 2023 19:30 uur


Op woensdagavond 14 juni organiseert Groei & Bloei Westland in samenwerking met het Westlands Museum in Honselersdijk een boeiende avond over ‘Zelf composteren’. Jan Blokland, een zeer ervaren tuinier die bekend is van de uitgebreide tuincursussen voor beginnende en gevorderde tuiniers neemt de invulling van deze avond voor zijn rekening. 

De avond vindt plaats in de Hooiberg van het museum, Middelbroekweg 154, 2675 KL Honselersdijk en begint om 20.00 uur; inloop vanaf 19.30 uur.

Verschillende aspecten

Tijdens de presentatie gaat Jan in op zaken als de werking van compost in de bodem, het tijdstip van strooien en het bewaken van de kwaliteit van compost, dus: wat er wel en niet mag op een composthoop. Ook zal Jan ingaan op het maken van een wormenbak. Voor iedereen ligt er een handleiding voor het zelf composteren klaar, zodat de aanwezigen dat thuis rustig kunnen nalezen.

Tienpuntenplan

Deze presentatie vindt plaats vanwege de Nationale Tuinweek van 10 t/m 18 juni. Composteren is een van de punten van Het Groei & Bloei Tienpuntenplan voor Klimaatvriendelijk tuinieren.

Kosten

Kosten voor deelname zijn €4,00 per persoon. Donateurs van het Westlands Museum en leden van Groei & Bloei hebben gratis toegang.


<p>Tijdens de presentatie in Honselersdijk gaat Jan in op zaken als de werking van compost in de bodem, het tijdstip van strooien en het bewaken van de kwaliteit van compost, dus: wat er wel en niet mag op een composthoop. </p> Tijdens de presentatie in Honselersdijk gaat Jan in op zaken als de werking van compost in de bodem, het tijdstip van strooien en het bewaken van de kwaliteit van compost, dus: wat er wel en niet mag op een composthoop. ©(Foto: PR)