• Alle

Westlandse pelgrimstocht naar Dokkum

zaterdag 17 juni 2023 0:00 uur


Om de heilige Titus Brandsma en Bonifatius beter te leren kennen, maken deelnemers aan Westlandse Bedevaarten op zaterdag 17 juni een pelgrimstocht naar Dokkum. 

Op het ‘martelaarsveld’ voor het Bonifatiuspark, bevindt zich de Bonifatius-bron. Deelnemers krijgen een rondleiding over het processiepark en historische zoetwater bron, films over Bonifatius en Titus Brandsma, martelaarsbeeld en kruisweg, en bezoeken ook de historische binnenstad Dokkum voor de Bonifatius relikwie in de parochiekerk en de IJsfontein.

‘Bonifatius vermoord’

“754: Bonifatius bij Dokkum vermoord”. Deze regel klinkt velen nog bekend in de oren. Bonifatius was een christelijk missionaris die tijdens zijn bekeringswerk met 52 gezellen door Friese heidenen werd vermoord. Zover komen de meesten van ons nog wel. Maar wie was deze heilige, die ruim 12 eeuwen geleden het Woord Gods verspreidde in Duitsland en in onze contreien en het in Nederland uiteindelijk schopte tot patroon van een provincie, twee grote steden en een bisdom?

Meedoen

Deze geheel verzorgde pelgrimstocht naar Dokkum met koffie/thee en een Friese lekkernij, lunch en een heerlijk diner in Dokkum kost deelnemers €85,00 p.p. Meer informatie en aanmelden via de website van de Westlandse Bedevaarten, www.westlandsebedevaarten.nl.


Standbeeld van Bonifatius en de kapel bij de Bonifatiusbron in het naar hem genoemde park te Dokkum. Standbeeld van Bonifatius en de kapel bij de Bonifatiusbron in het naar hem genoemde park te Dokkum. ©(Foto: Wikipedia/Theun)