• Alle

Open Leesclub Sonny Boy

dinsdag 21 november 2023 11:15 uur


HOORN - De hele maand november is het Heel Nederland Leest. Onder het motto ‘Eén boek, duizend gesprekken’, geven bibliotheken dit jaar van Annejet van der Zijl cadeau. Een goed boek brengt interessante gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom organiseert Leescluborganisatie Senia op 21 november een open leesclub in de Centrale Bibliotheek van Hoorn.

Op 1 november start Heel Nederland Leest. Vanaf deze datum kun je in alle vestigingen van de Bibliotheek Hoorn jouw eigen exemplaar van Sonny Boy ophalen. Of je nu lid bent of niet; dit boek is er voor iedereen.

Leesclub?

Tijdens de open leesclub gaan deelnemers met elkaar in gesprek over Sonny Boy. Wat vonden zij van het boek? Wat viel hen op? Heeft het nieuwe inzichten gebracht? Het is leuk om te ontdekken dat de betekenis van hetzelfde boek voor iedereen anders kan zijn. De boekbespreking kan op elke manier gehouden worden. Plezier en openheid staan voorop en daarnaast ontmoet je (nieuwe) mensen die ook van lezen houden.

Leeswijzer

Speciaal voor deelnemers heeft Senia een verdiepende leeswijzer gemaakt. Deze bevat achtergrondinformatie over Sonny Boy en de schrijfster Annejet van der Zijl. Ook is een lijst met vragen en discussiethema’s opgenomen. Deelnemers krijgen de leeswijzer per e-mail toegestuurd zodat zij zich alvast kunnen voorbereiden.

Aanmelden

De open leesclub is op dinsdag 21 november om 11.15 uur in de Centrale Bibliotheek van Hoorn (Wisselstraat 8). Je hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn, deelname is gratis en iedereen kan meedoen. Graag vooraf aanmelden via els.scholtes@senia.nl. Kijk voor meer informatie over Heel Nederland Leest op www.bibliotheekhoorn.nl/heelnederlandleest.


In Hoorn wordt tijdens Heel Nederland Leest een open leesclub georganiseerd. In Hoorn wordt tijdens Heel Nederland Leest een open leesclub georganiseerd. ©(Foto: aangeleverd)locatie

Bibliotheek Hoorn
Wisselstraat 3
Hoorn