• Alle

Duurzaamste hovenier geeft binnenkort tips bij Groei & Bloei in Naaldwijk

woensdag 22 november 2023 20:00 uur


Op woensdagavond 22 november organiseert Groei & Bloei Westland een avond over duurzaam tuinieren in samenwerking met Sjaak Willemstein, die tot twee keer toe de ‘Duurzaamste Hovenier van Nederland’ was. 

Wil je het naadje van de kous weten kom dan naar deze inspirerende avond die plaats vindt in Zalencentrum De Ontmoeting, Anjerlaan 47 in Naaldwijk. De avond begint om 20.00 uur; inloop vanaf 19.30 uur.

Duurzaam tuinieren is genieten en niet hard werken

“Om de wereld leefbaar te houden is het belangrijk om op allerlei gebieden te verduurzamen. Ook op het gebied van tuinieren zijn duurzame stappen te maken.” Welke die stappen zijn? Dat zal Sjaak Willemstein, tijdens zijn presentatie, uit de doeken doen. In ieder geval is duurzaam tuinieren, aldus Sjaak, genieten en niet hard werken, dat kan omdat we op die manier met de natuur meewerken! 

Onderwerpen

Water in de tuin, bestrating, hout, snoeien, een gezonde bodem zijn onderwerpen, die allemaal de revue zullen passeren. Ook zal Sjaak ingaan op het fermenteren van keuken- en tuinresten en het maken van Bokashi. In de pauze en na zijn presentatie heeft Sjaak ook duurzame producten uit zijn webwinkel ‘De Duurzame Tuin’ te koop. “Je komt toch ook?!”

Kosten voor deelname zijn € 4,00 per persoon. Leden van Groei & Bloei hebben gratis toegang.


Een insectenhotel. Een insectenhotel. ©(Foto: PR)