• Alle

De Stokerij presenteert locatievoorstelling De Achterblijver

vrijdag 24 november 2023 20:00 t/m zondag 24 december 17:30 uur


Na het succes van Het Vergissingsbombardement komt De Stokerij nu opnieuw met een bijzondere locatievoorstelling. Vanaf 24 november speelt Koen Wouterse in Boerderij Landvreugd De Achterblijver. Meesterverteller Wouterse neemt je mee naar een ingrijpende gebeurtenis in zijn jeugd, die bij hem steeds vaker de vraag oproept: hoe leef je je beste leven? Leef je liever lang of leef je liever goed? Of kan het allebei?  Ga je door of laat je los? En hoe zorg je ervoor dat de achterblijvers door kunnen? Een hartverwarmende eindejaarsvoorstelling onder het genot van een heerlijk kopje erwtensoep.

Waar gaat de voorstelling precies over?
Goede vraag! Koen gaat ieder jaar langs bij het huisje op de dijk waar ooit zijn beste vriendje Edwin woonde. Koen is ondertussen 44 jaar oud, maar Edwin stierf op zijn dertiende, door eigen hand. Nu, ruim dertig jaar later maakt Koen de balans op over het leven, familie, vriendschap, de liefde en de dood: wie hebben hem gemaakt tot wie hij is, wie hebben hem verlaten, wie zijn er gebleven en wat heeft hij in die 44 jaar opgestoken? Koen neemt je mee in zijn gedachtenwereld. Hoe leef je je beste leven? Leef je liever lang of leef je liever goed? Of kan het allebei? Ga je door of laat je los? En hoe zorg je ervoor dat de achterblijvers door kunnen?

Tijdens de repetitieperiode speelde Koen Wouterse al een doorloop voor een select Schiedams publiek. Hij werd daarbij ondersteund door Ise, Felix en Stan (drie leerlingen van de Jonge Stokerij). Zij delen de rol van “EDWIN”, die in Koens jeugd een belangrijke rol speelde in zijn leven. Een eerste doorloop is altijd spannend, zeker als er ook al publiek bij aanwezig is. Gelukkig waren ze enthousiast!
“Ik was erbij…zo goed geacteerd…ik verheug me nu al op de eerste uitvoering””Echt bijzonder om Koen zo te zien””Ik denk dat iedereen zich hierin herkent, op welke manier dan ook””Ik ben ontroerd en ik heb gelachen””Dit stuk gaat hele goede gesprekken opleveren”

Regisseur Anne Rats: “De Achterblijver is een intieme, persoonlijke voorstelling over leven en dood. Een ode aan het leven met humor, maar waar je, samen met Koen, ook flink aan het denken wordt gezet over hoe je dat het beste doet: zowel leven als sterven.”

De Achterblijver speelt van 24 november t/m 24 december telkens op vrijdag- en zaterdagavond om 20 uur en zondagmiddag om 16 uur in Boerderij Landvreugd, bij Scouting Tono-groep, Sweelincksingel 3-7, 3122 AL Schiedam. 


Correcties, vragen of aanvullingen?

Repetitiefoto De Achterblijver Repetitiefoto De Achterblijver ©(Foto: Gemaakt door Twan de Veer)