• Alle

Drie lezingen op één dag in Naaldwijk over nieuwe Frans Hals-tentoonstelling

donderdag 22 februari 2024 9:00 - 14:30 uur


Op donderdag 22 februari biedt Naaldwijk een unieke kans voor kunstliefhebbers om dieper in de wereld van de Nederlandse meester Frans Hals te duiken. Op drie verschillende momenten - om 09:00 uur, 11:00 uur en 13:30 uur - worden, in het zalencentrum van de Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan 47 in Naaldwijk, lezingen gehouden over de nieuwe tentoonstelling van Frans Hals.

Deze bijzondere tentoonstelling, die loopt van 16 februari tot en met 9 juni 2024 in het Rijksmuseum, belooft een uitzonderlijke ervaring te worden met ongeveer vijftig van de beste werken van Frans Hals uit internationale topcollecties. Het is een zeldzame gelegenheid om de Haarlemse meester in al zijn glorie te bewonderen.

Veelzijdig

Frans Hals staat bekend om zijn losse, impressionistische stijl die hem tot een van de meest vernieuwende schilders van de 17e eeuw maakt. Of het nu gaat om statige regenten, vrolijke muzikanten of lachende kinderen, Hals wist met zijn ongeëvenaarde talent en lef hen zo levendig weer te geven dat het bijna lijkt alsof ze echt ademen.

De tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met de National Gallery Londen en de Gemäldegalerie, Staatliche Museen zu Berlin, met speciale medewerking van het Frans Hals Museum in Haarlem. Dit garandeert niet alleen de aanwezigheid van enkele van de meest opmerkelijke werken van Hals, maar ook een breed scala aan perspectieven op zijn kunst en invloed.

Unieke kans

Voor diegenen die zich willen verdiepen in de wereld van Frans Hals en zijn meesterwerken, biedt de lezing op 22 februari een unieke kans. De drie lezingen zullen worden gepresenteerd op verschillende tijdstippen om een breder publiek de gelegenheid te geven deel te nemen.

Meer informatie over deze boeiende lezingen en de aanstaande Frans Hals-tentoonstelling is te vinden op de website www.kunst-en-reizen.nl of via telefonisch contact met Wim Algera op 0624584276 of 0703867923. 


<p>Frans Hals, &#39;Zigeunermeisje&#39;, ca. 1626.</p> Frans Hals, &#39;Zigeunermeisje&#39;, ca. 1626. ©(Foto: Wikipedia)