• Alle

Lezing over de Mattheüs Passion door Geb van Doornik

maandag 26 februari 2024 19:30 - 21:00 uur


In aanloop naar Pasen zal de Mattheüs Passion de komende 40 dagen weer veelvuldig worden beluisterd en uitgevoerd. Om een dieper inzicht te bieden in dit meesterwerk van Johann Sebastian Bach, organiseert De Windwijzer op maandagavond 26 februari een bijzondere avond met muziekkenner en theoloog Geb van Doornik.

Bach is in onze ogen vooral een componist. Maar in het Lutherse Duitsland van de 18e eeuw was een componist van kerkmuziek ook theoloog, want muziek was verkondiging. De predikant leverde een verbale preek en de cantor/ componist leverde een muzikale preek. Bij zijn benoeming in Leipzig werd Bach zelfs drie dagen lang in het Latijn onderzocht op zijn theologische kennis.

Op maandagavond 26 februari zal Geb van Doornik in De Windwijzer dieper ingaan op de theologie van de Mattheüspassie. Wat is de achterliggende boodschap van dit meesterwerk? Geb zal niet alleen zijn kennis delen, maar ook de muziek laten horen. 

Iedereen die interesse heeft in dit bijzondere muziekstuk van Bach is van harte uitgenodigd. De avond begint om 19.30 uur in De Windwijzer, gelegen aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. Entree €2.50. Mis deze unieke kans niet, het belooft een boeiende avond te worden


Correcties, vragen of aanvullingen?

Lezing over over de Mattheüs Passion Lezing over over de Mattheüs Passion ©(Foto: De Windwijzer)