• Alle

Art en Antique expositie in Slot Schagen

zaterdag 23 november 2019 11:00 t/m zondag 24 november 17:00 uur


SCHAGEN- In Slot Schagen vindt zaterdag 23 en zondag 24 november een "Art en Antique" expositie plaats van 11.00 tot 17.00 uur aan Slotplein 4. De entree is gratis.

Marleen van der Laan bezocht van 1992-1997 de Wackers Kunstacademie in Amsterdam. Figuratieve en klassieke kunst is voor haar het vertrekpunt. Ze maakt portretten, interieurs en landschappen. Na haar eindexamen deed zij mee aan de expositie De Westfriese Omringdijk van de Culturele Raad Noord-Holland. Haar werk werd in de Volkskrant geprezen om haar eenvoud en helderheid. De laatste jaren heeft ook beeldhouwkunst haar aandacht. Samen met Monique Vink maakt zij deel uit van de beeldhouwgroep Atelier Haarlem.

Monique Vink maakt figuratief werk. Tijdens de expositie zijn er beelden van brons en keramiek te zien. "Ik ben gefascineerd door mensen en dieren en hun emotie en beweging. In een beeld zoek ik daar altijd naar, ik kijk of ik net dat beetje extra kan verbeelden." Afgelopen jaar werkte zij met veel plezier gewerkt aan een nieuwe collectie van veel kleine bronsjes. Ook haar grote bronzen beeld "Ewa" wordt weer tentoongesteld. Monique heeft haar atelier op Witte Paal te Schagen en geeft daar ook lessen en workshops.

Peter en Monique Kroone hebben zich gespecialiseerd in de verkoop van vintage en antieke sieraden en juwelen. Stuk voor stuk handgemaakt en uniek. De gehele collectie is uitgestald tijden de expositie, onder andere veel draagbare ringen en oorbellen en ook hun streeksieradencollectie ontbreekt niet.

Meer informatie over de diverse exposanten: marleen@mvanderlaan.nl, www.moniquevink.nl, www.antiekesieraden.nl.






Compilatie van kunstwerken die te zien zijn tijdens de Art en Antique expositie. Compilatie van kunstwerken die te zien zijn tijdens de Art en Antique expositie. ©(Foto: aangeleverd)



locatie

Slot Schagen
Slotplein 4
1741AC Schagen