Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Borduurworkshop Japanse in steek van de Gouden Eeuw

woensdag 11 september 13:00 uur


Borduurworkshop 'Japanse insteek van de Gouden Eeuw'

HOORN - Het Westfries Museum aan de Roode Steen 1 in Hoorn verzorgt woensdag 11 september de borduurworkshop 'Japanse insteek van de Gouden Eeuw'. De workshop is gebaseerd op een Japanse borduurvorm uit de Gouden Eeuw en wordt gegeven door borduurexpert Marilou Evelo.

In een middag tijd maken de deelnemers hun eigen portemonnee, telefoonhoesje, brillenhoesje of tasje, die ze na afloop kunnen meenemen. De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

De borduurvorm vertoont veel overeenkomst met de manier van kantklossen in de zeventiende eeuw. Met één groot verschil: kant was in Nederland een relatief luxeartikel, terwijl de Japanse borduurvorm alleen in werkkleding werd toegepast. "Het leuke van deze borduurworkshop is dat zo'n eeuwenoude simpele borduursteek zo'n verrassend resultaat kan opleveren", vindt Marilou. "Bijzonder is ook dat we, dankzij de samenwerking met het museum, een link kunnen leggen tussen twee heel verschillende culturen uit de Gouden Eeuw. De patronen van het kant die ik in het museum zag, heb ik omgezet in Sashiko, een Japanse borduursteek."

De workshop vindt plaats in de Tuinzaal van het Westfries Museum. Het programma is als volgt:

- 13.00 uur: welkom en rondleiding langs 'kant' in het museum en de handelsrelatie met Japan

- 13.30 uur: koffie/thee, introductie Marilou Evelo en toelichting op vormen en gebruik Japans kant (tuinzaal)

- 13.45 tot 16.30 uur: borduren (koffie en thee is de hele workshop beschikbaar)

Er kunnen maximaal tien personen deelnemen. Meer informatie en reserveren: www.wfm.nl/borduurworkshop .


In een middag tijd maken de deelnemers hun eigen portemonnee, telefoonhoesje, brillenhoesje of tasje. In een middag tijd maken de deelnemers hun eigen portemonnee, telefoonhoesje, brillenhoesje of tasje. ©(Foto: Marilou Evelo)locatie

Westfries Museum
Roode Steen 1
1621CV HoornRoute planner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.