Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Cinekid Festival in Filmtheater Cinebergen

maandag 21 oktober 12:30 t/m donderdag 24 oktober 12:30 uur


Cinekid Festival in Filmtheater Cinebergen

BERGEN - Het jaarlijkse kindermediafestival voor kinderen tussen de drie en de veertien komt eraan en strijkt neer op bijna veertig locaties in het land.

Ook Filmtheater Cinebergen staat deze herfstvakantie van maandag 21 tot en met donderdag 24 oktober weer in het teken van het Cinekid Festival met films, gratis limonade en heel veel ballonnen! De Zwarte Schuur is dagelijks geopend vanaf 12.30 uur.

Animaatjes, 3+ (ma 21 - 13:30 | wo 23 - 13:30)

Speciaal voor de hele kleintjes een mooie verzameling van korte filmpjes: waarin twee vriendjes op de noordpool leren samen te werken (IJsneus), wat de nacht doet als het dag is (Meneer Nacht heeft een dagje vrij), de zoektocht van een vogel naar een plek waar hij zich thuis voelt (Roekoekleuren), hoe een school vissen een nieuw vriendje probeert te maken (Vreemde Vis) en wat er gebeurt als een mier en een beer vriendschap sluiten (Samen staan we sterk).

Kapitein Morten en de Spinnenkoningin, 6+ (di 22 - 13:30 | do 24 - 13:30)

Een kleurrijk avontuur over kleine kapitein Morten en zijn speelgoedboot. Morten wil net zo'n zeekapitein zijn als zijn vader. Terwijl hij wacht tot zijn vader weer aan wal komt, maakt een magisch ongelukje Morten zo klein als een insect. Nu kan hij op zijn zelfgemaakte speelgoedboot kapitein zijn en op zoek gaan naar de verdwenen goudschat. Maar de gevaarlijke spinnenkoningin is ook aan boord en lijkt verdacht veel op zijn nare stiefmoeder.

ZOOks, 8+ (ma 21 - 15:30 | do 24 - 15:30)

Zooks is een hedendaags sprookje dat zich afspeelt tijdens het schrikbewind van Koning Ferdinand en zijn Bureau voor Natuurcontrole, in een wereld waar planten vies zijn, vlinders gevaarlijk en het woud strikt verboden terrein. Op een dag verdwijnt de moeder van Robin tijdens een missie in het woud. Tegen beter weten in gaat Robin op zoek en zo ontmoet zij Wolf, een 'wilde jongen' uit het verboden woud die meer lijkt te weten.

Wallay, 11+ (di 22 - 15:30 | wo 23 - 15:30)

De 13-jarige Ady woont al zijn hele leven in Frankrijk. Hij is een echte puber en als hij het thuis te bont heeft gemaakt, stuurt zijn vader hem voor de zomer naar zijn oom in Burkina Faso, West-Afrika. Ady is super-enthousiast over het vooruitzicht van een heerlijke vakantie, maar valt dat even vies tegen. Zijn strenge oom Amadou ontvangt hem niet al te vriendelijk en het leven in Burkina Faso is wel heel anders dan hij gewend is.

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen, reserveren: 072-5896310.


Cinekid Festival Cinekid Festival

Filmtheater Cinebergen in de herfst. Filmtheater Cinebergen in de herfst.locatie

Filmtheater Cinebergen
Eeuwigelaan 7
Bergen