Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

CvdK Van Dijk opent expositie Schalkwijk Belicht

donderdag 10 oktober 10:36 t/m maandag 9 maart 17:00 uur


HAARLEM - De commissaris van de koning opent 9 oktober de nieuwe expositie Schalkwijk Belicht. De tentoonstelling neemt de kijker mee langs 60 jaar Schalkwijk en belicht de vele kanten van dit zuidelijk deel van Haarlem. Door de foto's en interviews van Marisa Beretta is te zien hoe de verschillende generaties in dit stadsdeel terecht zijn gekomen en hoe zij hun woonomgeving ervaren.

Expositie

De expositie over Schalkwijk is te zien vanaf 10 oktober tot 9 maart 2020 in het museum. Naast de historische kant heeft de expositie ook aandacht voor diverse thema's als stadsvernieuwing. De verhalen uit het fotoproject Dubbel Belicht (www.dubbel-belicht.nl) vormen daarbij het uitgangspunt. In de tentoonstellingsruimte zijn huiskamers te bezoeken waar bezoekers de verhalen kunnen lezen, ook zijn er films, projectfoto's en persoonlijke objecten van de wijkbewoners te zien.

Bezoekers kunnen in het interactieve deel van de tentoonstelling reacties achterlaten en verhalen doneren. Na afloop kijken bezoekers beslist anders naar de voormalige nieuwbouwwijk die ooit een slechte reputatie had met grijze galerijflats en criminaliteit. Naast de historische kant is er aandacht voor thema's als stadsvernieuwing. De verhalen uit het fotoproject Dubbel Belicht (www.dubbel-belicht.nl) vormen hiervoor het uitgangspunt.

Samen met organisaties in Schalkwijk zijn er diverse activiteiten, zoals stadswandelingen, fietstochten, cursussen en diners. Een overzicht komt op de website van het museum.


©(Foto: )locatie

Museum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011EP HaarlemRoute planner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.