• Alle

De harp is hot. Twee harpen concert.

zondag 23 februari 2020 11:00 uur


SCHAGEN – De harp wordt in de regio steeds populairder. Colet Nierop ervaart dat als docente van Muziekschool Da Capo ook: "Het succes van Remy van Kesteren en Lavinia Meijer heeft ongetwijfeld in heel Nederland een positief effect."

Colet Nierop is ambassadrice van het symbool van Ierland. Ze geeft in de hele Noordkop les, gaat naar basisscholen en doet in uiteenlopende groepen mee met haar favoriete instrument. De steeds populairder wordende groep BB6 is daarvan een voorbeeld. Er is echter meer. Zondag 23 februari (11 uur) geeft ze met Marije Vijselaar een concert onder het motto: "Wat is er mooier dan een harp? Twee harpen." Het is een muzikale voorstelling met een geheel eigen kleur: "We beginnen met een door onszelf gearrangeerd adagio van Bach. Daarna maken we als het ware een muzikale reis naar het hier en nu. En doen daarbij allerlei prachtige muzikale werken aan. Ik vind het programma beslist geschikt voor jong en oud."

De harp staat bij niet veel componisten hoog op het lijstje. Is er voldoende muziek voor beginners? "Zeker. En er komt steeds meer. Ook door arrangementen die worden geschreven. Beginnende leerlingen kunnen echt hun hart ophalen. Internationaal ook, natuurlijk in het bijzonder uit Ierland."

Kaarten voor het concert op 23 februari kosten een tientje (cjp: vijf euro), inclusief koffie en thee: www.scagontheater.nl






Colet Nierop is ambassadrice van de harp en merkt dat het succes van Remy van Kesteren en Lavinia Meijer in Nederland een positief effect teweegbrengt. Colet Nierop is ambassadrice van de harp en merkt dat het succes van Remy van Kesteren en Lavinia Meijer in Nederland een positief effect teweegbrengt. ©(Foto: aangeleverd)