• Alle

Dorpswandeling Zuid-Scharwoude en fietstocht Langedijk

dinsdag 9 augustus 2022 11:35 uur


ZUID-SCHARWOUDE - Woensdag 17 augustus gaat er weer een wandeling van start vanaf De Roode Leeuw, Dorpsstraat 440 te Zuid-Scharwoude om 19.00 uur. 

Na de geweldige belangstelling in de andere dorpen, bied de Stichting Promotie Dijk en Waard ook deze wandeling gratis aan (een kleine bijdrage wordt op prijs gesteld). Je komt op veel mooie plekjes waar je normaal gesproken nooit zou komen. De gids vertelt vele interessante anekdotes over de gebeurtenissen en gewoontes van vroeger. De gids laat je oude foto’s zien in een fotoboek. De Prinsengracht, de Koog, de Boomgaard, de zuurkoolfabriek van Verburgt, er is super veel over te vertellen. Ook over de verdwenen eilanden, bruggen en de Voorburggracht als vaarverbinding. Een mooie kans om je eens te laten verrassen in dit bijzondere dorp. De gidsen nemen je graag mee om al dit moois, met al die bijzonderheden, te laten zien.

Fietstocht

Twee dagen later, vrijdag 19 augustus, is er op de fiets weer het nodige te zien. Ondertussen vertelt de gids van alles over dat gedeelte van Dijk en Waard van vroeger waar zoveel historie in de omgeving verankerd is. De start van deze interessante en gratis fietstocht is om 13.00 uur vanaf Museum BroekerVeiling, Museumweg 2-4, Broek op Langedijk.

Voor deelname graag aanmelden via P. de Nijs, Tel. 06-13127283 of per e-mail: pcndenijs@gmail.com.

Voor meer informatie over evenementen, activiteiten en bezienswaardigheden in de gemeente Dijk en Waard bezoek je www.ontdekdijkenwaard.nl. 


<p>Tijden de wandeling of fietstocht leer je heel veel nieuwe dingen over je eigen dorp!</p> Tijden de wandeling of fietstocht leer je heel veel nieuwe dingen over je eigen dorp! ©(Foto: aangeleverd)locatie

Roode Leeuw
Koog
1722EM Zuid-Scharwoude