Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Eus over schrijven in Scagon

maandag 16 september 20:15 uur


SCHAGEN - Welke toekomst heeft een in gevangenschap verkerende jonge Turkse Nederlander,  opgegroeid in een achterbuurt? Wel  hij werd een de van de succesvolste schrijvers van dit decennium. Nee, het is geen sprookje, geen film, pure realiteit. Er zijn dus altijd kansen.

We hebben het over Özcan Akyol, kortweg Eus.  Hij komt maandag 16 september (20.15 uur) in het Scagon praten over de kunst van het schrijven. En dat kan hij. Paul Witteman noemde hem een 'literair talent van heb ik jou daar'. Met zijn boeken Eus en Turis knalde hij de Nederlandse literatuur binnen, ook nog met mooie verkoopcijfers.

Talenten

Op het palet van Eus prijken meer dan talenten, dan alleen het componeren van boeken. Hij is  vaste columnist voor het Algemeen Dagblad, de Stentor, Tubantia, De Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, PZC, BN/De Stem, de VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en 90 Minutes. Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in het literaire voetbalblad Hard Gras. Het schrijven gaat hem kennelijk makkelijk af.  De Deventenaar heeft ook nog een eigen radioprogramma, is regelmatig  gast in talkshows en heeft sinds kort met Sterren op het doek zijn eigen tv-programma.

Kunst Verklaard

Eus gaat maandag op uitnodiging van Kopgroep Bibliotheken en Boekhandel Plukker in op de kunst van het schrijven, een ambacht dat hij van de grond af aan ontwikkelde op basis van een stevig fundament natuurlijke aanleg. Het gebeurt allemaal onder de noemer Kunst Verklaard, de succesvolle serie onder regie van Markt18 en met steun van het Cultuurfonds van de gemeente Schagen. Kaarten voor 'Eus in het Scagon' kosten vijftien euro (cjp 7,50 euro) en zijn verkrijgbaar via www.scagontheater.nl


©(Foto: )locatie

Scagon theater
Markt 18
1741BS Schagen