• Alle

Filmavond 'Selma' in De Brink Heerhugowaard

vrijdag 6 december 2019 19:45 uur


HEERHUGOWAARD - Taakgroep Zin in Heerhugowaard nodigt belangstellenden uit voor een filmvoorstelling. In de maand december klinken heel vaak de woorden vrede en vreedzaamheid. Deze vreedzaamheid komt tot uiting in de film 'Selma' (2014).

De film vertelt het verhaal van de strijd voor stemrecht voor de zwarte bevolking van de Verenigde Staten in de jaren zestig. De nadruk ligt op de grote, door dominee Martin Luther King georganiseerde protestmars van Selma, Alabama naar Montgomery; de hoofdstad van die staat. Deze mars is van doorslaggevende betekenis geworden in de strijd voor stemrecht van de Afro-Amerikaanse bevolking. De film verdiende Oscarnominaties voor het beste liedje en de beste film en werd verder geprezen voor de uitstekende regie van Ava Du Vernay en cast (met onder anderen David Oyelowo, Carmen Ejogo en Oprah Winfrey).

De vertoning van 'Selma' is vrijdag 6 december vanaf 19.45 uur in ontmoetingscentrum De Brink, Middenweg 168 in Heerhugowaard. De kosten zijn € 5,- per persoon. Vanaf 19.15 is het ontvangst met een kopje koffie of thee. Na afloop is de bar open en kan worden nagepraat over de film. Aanmelden bij Teun Giezen via t.giezen@quicknet.nl of 072-5713097, of bij Sylvia Dijkstra via syldijkstra@kpnmail.nl.






'Selma' laat de kijker de protestmars van dominee Martin Luther King van Selma naar Montgomery herbeleven. 'Selma' laat de kijker de protestmars van dominee Martin Luther King van Selma naar Montgomery herbeleven. ©(Foto: Aangeleverd)



locatie

Ontmoetingscentrum De Brink
Middenweg 168
1702HE Heerhugowaard



Route planner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.