Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Herfstwandeling in het Zwanenwater

zondag 13 oktober 13:30 - 16:30 uur


CALLANTSOOG - Een wandeling met de boswachter door een landschap vol prachtige herfsttinten, zondag 13 oktober.

De dagen worden korter en kouder. De kleuren veranderen. Paddenstoelen schieten uit de grond. De natuur maakt zich klaar voor de naderende winter. Met de boswachter wandel je door een herfstig Zwanenwater.

De boswachter laat je zien hoe de natuur zich op de winter aan het voorbereiden is. Langs paddenstoelen, de prachtige herfsttinten die het Zwanenwater kent en de vogels die op het meer rusten, op zoek op zoek naar een wintervoorraad van muizen. Halverwege de wandeltocht word je, om lekker warm te blijven, getrakteerd op warme chocolademelk.

Praktisch
Trek stevige schoenen aan en kleed je goed warm.

Tickets
Om deel te kunnen nemen aan de excursie is het noodzakelijk om vooraf aan de excursie een ticket te boeken via de website: nm.nl/agenda-callantsoog. Voor vragen hierover kun je tijdens kantoor uren contact opnemen met de Ledenservice van Natuurmonumenten via 035-655 99 11.

Kosten
Kosten voor de excursie bedragen €5,- voor leden van Natuurmonumenten en €8,- voor niet-leden.

Startpunt
Parkeerplaats Zwanenwater, Zuidschinkeldijk 3a, Callantsoog.

Over het Zwanenwater
Het Zwanenwater bij Callantsoog is een groot natuurgebied in topconditie. Voor veel zeldzame planten en dieren biedt het Zwanenwater de ideale leefomstandigheden. De twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa liggen er verscholen. Natuurmonumenten beheerd dit gebied met grote zorg. Dat zou niet lukken zonder de inzet van vrijwilligers. Door het Zwanenwater lopen twee wandelroutes. Meer informatie is te vinden op www.nm.nl/zwanenwater.