Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Ierse Swing Folkband Unicorn in Herboren Toren 16 februari 2020

zondag 16 februari 15:00 uur


BURGERBRUG - In de Herboren Toren verzorgt de landelijk bekende Ierse Swingfolkband UNICORN zondag 16 februari een prachtig Iers concert.

Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes. Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel, een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band zich op het podium presenteert. Achter die vrolijke façade gaan rasmuzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.

Kloppend hart

Aanjagers van het Ierse folkspektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper, het duo vormt inmiddels al bijna 25 jaar het kloppend hart van Unicorn. Om hen heen fladderen leadzangeressen Betty Borstlap en Jolanda Traarbach en violistes Martine Nijenhuis en Erna Sommer. Stuk voor stuk professionals met een conservatoriumachtergrond en ongeneeslijk behept met het Keltische folkvirus.

De dames kleuren de Ierse en Schotse traditionals eigenwijs in, ze stappen net zo makkelijk over op verwante genres als Bluegrass of Jiddische fiddlemuziek. Unicorn is een bekende naam in de folkwereld en behoort tot de top aangaande wat Nederland aan semi professionele folk muziek te bieden heeft. Ook internationaal is de band een veel gevraagde act op zomerfestivals (o.a. Noorwegen, Duitsland, Polen, Frankrijk). De band treedt standaard in een vierpersoonsbezetting op en treedt met zangeres en violiste aan naast de vaste basis John Kuiper (gitaar) en Martien Tijburg (accordeon).

Locatie: Herboren Toren, Burgerweg 62 a. Aanvang 15.00 uur, entree € 12,50. Reserveren jannie.paarlberg53@gmail.com of 06-51831738 of www.herboren-toren.nl.

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=umteqpf30zM voor een indruk van de band.


Ierse Swing Folkband Unicorn Ierse Swing Folkband Unicorn ©aangeleverdlocatie

Herboren Toren
62 a Burgerweg
1754KE Burgerbrug