Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Keltische middag in De Hout

zondag 25 augustus 13:00 - 18:00 uur


ALKMAAR - Het festivalseizoen in De Hout nadert zijn ontknoping. Nog twee festivals voor de boeg en het seizoen zit er alweer op. Terugkijkend op de afgelopen periode kan de organisatie tevreden vaststellen dat over belangstelling niet te klagen was bij de festivals Houtpop, Wereldmuziekfestival en Podium onder de Boom. Met name de omzet tijdens de Houtpop was hartverwarmend en heeft veel bijgedragen aan het goede doel: een onbezorgde vakantie voor veel kansarme kinderen. Zondag 25 augustus is het de beurt aan de Keltische Middag, een week later gevolgd door het afsluitende festival Vrienden van de Hout.

Op de laatste zondag van augustus is het de beurt aan de Keltische Middag in De Hout. Een waar spektakel met spetterende optredens. Het geheel wordt traditiegetrouw geopend met de doedelzakband The Arthur Troop Pipes and Drums. Vervolgens valt te genieten van optredens van Unicorn, het folktrio The Assassenachs, Craic Irish Dance Company en The Green Travellers. Tussendoor is ook nog ruimte voor de showgroep Keltisch Dansje. Uiteraard ontbreekt ook dit jaar niet de traditionele Keltische markt met informatie over de Keltische cultuur, Ierland en Wales, oude ambachten, workshops, kinderactiviteiten. Keltische producten als whisky en fudge kunnen worden geproefd. Ook de smid is van de partij. Aan de bar is uiteraard ook weer Guiness en Kilkenny verkrijgbaar.

Nieuw materiaal

Cultuurpark De Hout heeft dringend nieuw materiaal nodig. Daarom vraagt de organisatie het publiek om een steentje bij te dragen. Bij de infostand staat elk festival een doorzichtige spaarkubus. Daarin kunnen overtollige) munten worden gedeponeerd of cash geld dat gemist kan worden. Met de opbrengst hiervan hoopt Cultuurpark De Hout allereerst een nieuwe partytent te kunnen financieren. De Vrienden van De Hout hopen op gulle giften.

Vrijwilligers centraal

Tijdens het afsluitende festival Vrienden van De Hout op zondag 1 september staan de vrijwilligers van Cultuurpark De Hout centraal. Deze middag wordt het verhaal van de vrijwilligers en vaste bezoekers verteld. Bij elk optreden deze middag is tenminste één vrijwilliger of vaste bezoeker van de partij. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door de bekende zangeres Rachel, die al menigmaal op het podium in De Hout heeft gestaan. Zij neemt op haar eigen, rachelcitrante wijze de presentatie voor haar rekening nemen. Er worden tijdens de optredens ook gezamenlijke nummers ten gehore gebracht, als de bands het 'verhaal' van deze middag verbinden en in een muzikantenmix één van de nummers in hun set op het podium brengen. Meer info: www.cultuurparkdehout.nl


Unicorn treedt op tijdens Keltische middag. Unicorn treedt op tijdens Keltische middag. ©(Foto: aangeleverd)locatie

De Hout

Alkmaar