Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Op zoek naar de schoonheid van parnassia

zondag 25 augustus 13:30 - 15:00 uur


DEN HELDER - Parnassia, een bijzonder plantje met fraaie stervormige bloemen, bloeit van juli tot en met september in het natuurgebied Refugium. De witte bloemen vallen op in dit stukje natuur. Zondag 25 augustus van 13.30 toto 15.00 uur kan een ieder mee met een excursie en ontdekken hoe bijzonder deze plant is.

Onder leiding van een gids van Landschap Noord-Hollland wandelen de deelnemers vanaf het vertrekpunt naar het Refugium. Hier grazen Schotse Hooglanders die de vegetatie kort houden. Parnassia groeit graag in deze voedselarme, vochtige duinvalleien. Het is een vrij zeldzame plant welke alleen in de duinstreek wordt aangetroffen. Natuurlijk krijgt men ook meer over de overige bloemenpracht in dit gebied te horen tijdens de excursie.

Het Refugium is ontstaan toen sportvelden werden omgevormd tot nieuwe natuur. Het is zeven hectare groot en een eldorado voor bijzondere planten en dieren. Hier is ook de zeldzame tijgerspin waargenomen. Eén van de grootste spinnensoorten in Nederland. Zin om mee te gaan, reserveer dan nu een plek.

Het vertrek vindt plaats bij Bezoekerscentrum De Helderse Vallei, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers betalen € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00. Graag aanmelden, maar ter plekke aansluiten kan ook.

Reserveren: www.gaatumee.nl


Parnassia. Parnassia. ©(Foto: Henk van Bruggen)locatie

De Helderse Vallei
De Helderse Vallei 9-11
1783DA Den HelderRoute planner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.