• Alle

Orgelconcert Steven Knieriem Kooger Kerk

vrijdag 12 augustus 2022 20:00 uur


Op vrijdag 12 augustus geeft Steven Knieriem vanaf 20.00 uur een concert op het mooie orgel in de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude. 

Als veelbelovend talent, bijna afgestudeerd student op het conservatorium Codarts en concourswinnaar is hij nu al een graag gehoorde concertorganist en nu te horen in Zuid-Scharwoude. De commissie is dan ook blij dat hij in de Kooger Kerk komt spelen. Het concert begint om 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur Kaarten zijn aan de kerk verkrijgbaar à € 15,00 (gepast contant) en via www.zingenenzo.com

Steven Knieriem (2001) is geboren en getogen in Goes. Op negenjarige leeftijd begon hij zijn orgelstudie aan de Zeeuwse Muziekschool. Hier ontving hij orgellessen van Jos Vogel en zijn docent voor piano was Rien Balkenende. Steven studeert aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Hier studeert hij hoofdvak orgel bij Ben van Oosten. Tevens ontvangt hij basso continuolessen van Bas de Vroome en improvisatielessen van Hayo Boerema.
Hij werd prijswinnaar van verschillende orgelconcoursen. Zo won hij in juni 2017 de tweede prijs in de finale van het eerste Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem. In oktober 2018 won hij de tweede prijs op het concours ‘Orgues à Douai’ in de Collégiale Saint Pierre van Douai (Frankrijk) en in september van het jaar 2019 won hij de tweede prijs in de finale van het tweede Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam.
Steven wordt regelmatig gevraagd voor het geven van soloconcerten en concerten in samenwerking met anderen. Zijn uitvoeringen brachten hem op bekende locaties met beroemde orgels in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië. Zijn orgelrepertoire bevat alle stijlperioden. Hij is werkzaam als begeleider van het Gemengd koor VZOS te ‘s-Gravenpolder vanaf 2019. Ook schrijft Steven als beginnend componist werken voor orgel.
Momenteel is Steven Knieriem één van de organisten van het Flentrop-orgel in de Sionkerk te Goes. Deze functie heeft hij sinds 2017.


©(Foto: aangeleverd)locatie

Kooger Kerk
Koog 30
1722EM Zuid-ScharwoudeRoute planner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.