Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Ode aan Spaanse gitaar door flamenco gitarist Eric Vaarzon Morel

zondag 16 februari 20:18 uur


WINKEL - Eric Vaarzon Morel (flamenco) gitarist speelt zondagavond 16 februari in de Lucaskerk met "Ode aan de Spaanse gitaar".

"Ik hou van flamenco: het stimuleert de vrije geest. Ik ben steeds meer mijn eigen muziek gaan maken en heb uiteindelijk mijn kunstenaarschap gevonden, hoe pretentieus dat misschien ook klinkt. Al is de zoektocht natuurlijk nooit ten einde."

Eric kreeg op zijn zestiende les van Paco Peña op het 7e Rencontres de la Guitare in Frankrijk. Geïnspireerd door dit evenement trok hij op negentienjarige leeftijd naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte. Dat was het begin van zijn professionele vorming die hem bracht langs concert- en theaterpodia in binnen- en buitenland, met talloze samenwerkingen met musici, acteurs, kunstenaars en theatermakers van (inter)nationale faam. Het heeft hem gemaakt tot de authentieke en veelzijdige (flamenco)gitarist, theatermaker en componist die hij nu is. Hij laat zich voor zijn theaterprogramma's veelal inspireren door het werk van kunstenaars door de eeuwen heen.

Aanvang concert: 20.00 uur. Prijs € 12,- Meer informatie en reserveren: www. culturelestichtingniedorp.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen, bij Bloemen van Nuijens in het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp en telefonisch na 17.00 uur op (0224) 54 21 19. Wij hopen velen te zien in de verwarmde Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel. Parkeren is gratis. Late beslisser? Kom gewoon naar de kerk. Er kunnen vast nog wel een paar stoelen bij om het concert mee te beleven.

Een avond om niet te missen, want bij de CSN belééf je het.


Eric Vaarzon Morel (flamenco) gitarist. Eric Vaarzon Morel (flamenco) gitarist. ©(Foto: aangeleverd)