Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Aan de slag voor een eigen Prinsjesdaghoed in Burgerbrug

zondag 15 september 9:30 - 16:00 uur


BURGERBRUG - Zondag 15 september geeft Evelien Linschoten een workshop hoeden vilten voor Prinsjesdag. Tegelijkertijd is er een expositie van haar eigen vilthoeden. Kom naar Oldskoel in Burgerbrug aan de Grote sloot 116A van 09.30 - 16.00 uur.

Vilten is weer helemaal hip maar bestaat al sinds de prehistorie. Vilt ontstaat wanneer je wol met zeepwater nat maakt. De wol leg je rond een mal. Daarna wrijf en rol je ermee totdat de losse wolvezels vervilten in de vorm van een hoed.

Prinsjesdag en natuur

Evelien haalt haar inspiratie uit de feestelijke hoeden die deftige dames dragen tijdens Prinsjesdag en laat zich ook inspireren door natuurfoto's van haar inmiddels overleden dorpsgenoot en buurman Piet Volger.

"Elk viltwerk wordt weer anders, omdat je zelf de verschillende kleuren wol kiest en neerlegt. Zo is het steeds weer een verrassing hoe iemands hoed zal uitpakken," vertelt Evelien enthousiast.

Specialisatie: vilt

Evelien is opgeleid als creatief therapeut en leerkracht. Zij is werkplaatsleider op Scorlewald en heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het werken met vilt. Heb je geen zin om zelf een hoed te vilten, kom dan naar de expositie en zoek er eentje uit!
Opgave: www.viltvaneef.nl | 0610309760


Heeft u al een hoed voor Prinsjesdag? Heeft u al een hoed voor Prinsjesdag?locatie

Oldskoel
Grote Sloot 116A
1754JJ BurgerbrugRoute planner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.