• Alle

Ratatouille en de Beschuitstorensuite

zaterdag 6 juli 2019 13:00 uur


WORMER - Onder de bezielende leiding van Bart Tuinman zal Ratatouille zaterdag 6 juli om 13.00 uur het Door 't Lint Festival openen met een uitvoering van de 'Beschuitstorensuite'. Het idee voor dit muziekstuk is geboren aan de keukentafel bij de familie Zwart en is speciaal voor Ratatouille geschreven door componist Edwin Paarlberg.

Op het plein voor de Beschuitstoren brengt het jeugdorkest deze suite ten gehore. Het geheel wordt gecombineerd met het verhaal over de Beschuitstoren, verteld door burgemeester Tange. Hij leidt elk deel van de suite in met een spannend verhaal, gebaseerd op het boek van Hans Kuyper 'Jacob en de Beschuitstoren'. Dit wordt niet alleen een lust om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken, want zowel orkest als de burgemeester worden geheel in stijl in zeventiende eeuwse kleding gestoken worden door Jolanda's Verkleedkisten. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Support Cultuur en Sport Wormerland.

Het Historisch Genootschap van Wormer ondersteunt deze uitvoering vanuit de Beschuitstoren. In een vroeg stadium zegden zij hun medewerking toe en gaven de componist de nodige historische tips. Met een fantastisch resultaat. Dorpsomroeper Gerrit zorgt voor het aantrekken van zoveel mogelijk luisteraars en de voorstelling is voor iedereen vrij toegankelijk. Ratatouille hoopt op zoveel mogelijk publiek.

Ratatouille zoek muzikanten

Zou je ook graag mee willen doen ? Ratatouille is op zoek naar nieuwe muzikanten! Speel je een instrument of zou je dat willen ? Kom dan eens langs op een van de repetities, vrijdagmiddag 16.00-17.30 uur aan de Knollendammerstraat 14 in Wormer. Meer informatie: www.ratawormer.nl.