Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Unieke concerten in Oude Gemaal

zaterdag 27 juli 20:00 uur


HEERHUGOWAARD - The International Holland Music Sessions verzorgt zaterdag 27 juli en 24 augustus unieke avondconcerten in Het Oude Gemaal aan de Huigendijk in Heerhugowaard. Alle drie de concerten beginnen om 20.00 uur.

The International Holland Music Sessions (TIHMS) trekt elke zomer ruim honderd jonge muzikale talenten van over de hele wereld aan. Zij volgen masterclasses en geven in een periode van vijf weken ruim 150 concerten. De vereniging Platform Polder Heerhugowaard (Vrienden van het Poldermuseum) heeft kans gezien om samen met Stichting Den Huygen Dijck en gemeente Heerhugowaard deze concerten naar Het Oude Gemaal te halen. De akoestiek van de kleine zaal is voor klassieke muziek uniek en het aantal zitplaatsen is slechts vijftig. Dat maakt de concerten intiem en de bezoeker zal worden meegesleept in de prachtige muziek door deze talentvolle muzikanten. Tijdens het tweede concert, zaterdag 27 juli, kan het publiek genieten van de Oostenrijkse celliste Alina Holender en de Spaanse pianist Alex Ramírez, die werken spelen van Beethoven en Strauss. Daarna is het de beurt aan de Japanse violist Takanori Okamoto en de Nederlandse pianist Sander Sittig, die muziek spelen van Janácek en Beethoven. Alle bezoekers van concerten of evenementen zoals de zomeravondconcerten hebben ook gratis toegang tot het museum van Het Oude Gemaal. Er is dan altijd een surveillant die over de historie van Heerhugowaard kan vertellen. Onlangs is een nieuwe interactieve presentatie in gebruik genomen.

Toegangsprijs € 18,-. Begunstigers van TIHMS betalen € 15,- en houders van een CJP en jongeren tot dertig jaar betalen € 9,-. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang. Kaarten voor de complete serie van drie concerten zijn verkrijgbaar tegen gereduceerde tarieven. Bestellen kan via www.tihms.com/concerten.


Alex Ramírez speelt samen met Alina Holender onder meer werk van Beethoven. Alex Ramírez speelt samen met Alina Holender onder meer werk van Beethoven. ©(Foto: Aangeleverd)locatie

Het Oude Gemaal
Huygendijk 17
1703RG HeerhugowaardRoute planner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.