• Alle

Volle maan bosbad in de Broekpolder

woensdag 10 augustus 2022 19:00 - 22:00 uur


Op woensdagavond 10 augustus organiseert Ada de Vette - ook bekend als de bosbadcoach - een volle maan bosbad in de Vlaardingse Broekpolder. 

Een bosbad is een hele bijzondere ervaring die niets met zwemmen te maken heeft, en alles met vertragen en ontspannen in de natuur. Bosbaden is in Japan ontwikkeld, en heet daar Shinrin yoku, wat je kunt vertalen als je onderdompelen in de sferen van het bos Er komt geen badpak aan te pas, maar wel een gezonde dosis nieuwsgierigheid en het verlangen om voor een paar uur helemaal los te komen van het dagelijks bestaan. Als je dat doet, kan een diepe staat van ontspanning ontstaan die wel dagen en soms wel wekenlang kan aanhouden. 

In landen als Japan en Zuid Korea wordt bosbaden voorgeschreven bij stressgerelateerde klachten en een verhoogde bloedsuikerspiegel. Natuur op recept dus. Er is al veel onderzoek gedaan dat uitwijst dat bosbaden heel heilzaam is bij gezondheidsklachten waar we in onze snelle samenleving steeds meer mee te maken hebben.

Op 10 augustus staat de (bijna) volle maan hoog aan de hemel en kan je mee met een bosbad in de Broekpolder in Vlaardingen.

We gaan er drie uur lang op uit de natuur in. De natuur die zich opmaakt voor de nacht. Een heel andere ervaring dan een bosbad overdag.

Je komt even helemaal los van het dagelijks leven en hoeft je nergens druk over te maken. De natuur doet zijn ding en jij zet al je zintuigen open en ervaart de ontspanning van de natuur. Als afsluiting is er een traditionele theeceremonie met culinaire verwennerij.

De Broekpolder is een bijzondere plek in het Midden-Delflandgebied. Aan de ene kant het oude cultuurlandschap, met water, wilgen en bloemrijk grasland, aan de andere kant het recreatiegebied met lange lanen, hoge bomen en Schotse hooglanders. Je kan het allemaal gaan ontdekken in dit volle maan bosbad.

Aanmelden kan via de website van de bosbadcoach 

Over de organisator

Ada de Vette is wandelcoach en bosbadgids. In haar praktijk, Agaat coaching, begeleid ze mensen die een burn-out hebben gehad of leiden aan stressgerelateerde klachten. Haar filosofie is dat een burn-out niet alleen voortkomt uit een hoge werkdruk, maar ook te maken kan hebben met overlevingspatronen die mensen hebben ontwikkeld als gevolg van traumatische ervaringen in het verleden. Deze overlevingspatronen waren heel nuttig in het verleden, maar dienen de mens nu niet meer en mogen getransformeerd gaan worden naar nieuw gedrag.

De natuur is een belangrijk aanknopingspunt in haar coaching. In de bosbaden die zij organiseert is niet zij de coach, maar de natuur. De natuur die nooit oordeelt en altijd voor de mens klaar staat.


Correcties, vragen of aanvullingen?

Volle maan bosbad in de Broekpolder Volle maan bosbad in de Broekpolder ©(Foto: Ada de Vette)