Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Winterkaravaan in oude drukkerij en Ringersfabriek

woensdag 23 december 0:00 t/m woensdag 30 december 0:00 uur


ALKMAAR - Karavaan brengt van 23 tot en met 30 december de vijfde editie van de Winterkaravaan in Alkmaar. De succesvolle ingrediënten: een expeditie op locatie en stamppot met winterbier. Dit jaar met een kleine (coronaproof) vernieuwing: zes nieuwe voorstellingen van jonge makers verdeeld over twee verschillende routes. De Winterkaravaan bezoek je op wo 23, zo 27, ma 28, di 29 en wo 30 december. Je kunt per dag kiezen uit 2 tijdstippen: van 15:00 – 18:30 uur of van 19:00 – 22:30 uur (op de 23e alleen de middag-editie). Tickets zijn te koop vanaf 13 november, informatie op www.karavaan.nl.


Hartelijke groet,
Els Schipper
Karavaan, buitengewoon theater op locatie
M (06) 44186197
www.karavaan.nl
Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Disclaimer
De informatie in dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde en heeft daarmee de status vertrouwelijk. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van een van de bedrijven (Rodi Media B.V., Rodi Rotatiedruk B.V. en Rodi Verspreiding B.V.) binnen de Rodi Holding B.V.. Rodi Holding B.V. wijst iedere aansprakelijkheid af voor schade ten gevolge van een onjuiste, onvolledige en ontijdige verzending en ontvangst van de inhoud van deze e-mail. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele virussen. U wordt verzocht bij onjuiste adressering de afzender direct te informeren en het bericht te vernietigen. Wij adviseren u om bij twijfel over de juistheid of de volledigheid van het e-mailbericht contact met de afzender op te nemen. Indien u niet akkoord gaat met bovengenoemde voorwaarden dient u deze e-mail direct te retourneren aan verzender, o.v.v. “niet akkoord disclaimer” en dient deze e-mail als niet verzonden te worden beschouwd. Bij gebruik van de inhoud van deze e-mail aanvaardt u de disclaimer.

20201038dca_e167aeae.docx

WWW.KARAVAAN.NL

Persbericht, 15 oktober 2020

THEATERMAKERS WINTERKARAVAAN GESELECTEERD!

Van 23 t/m 30 december brengt Karavaan weer een Winterkaravaan in Alkmaar. Het is inmiddels de vijfde editie; het begint voor velen een terugkerend avontuurlijk kerstuitje te worden. De succesvolle ingrediënten: een expeditie op locatie en stamppot met winterbier. Dit jaar met een kleine (coronaproof) vernieuwing: zes nieuwe voorstellingen van jonge makers verdeeld over twee verschillende routes. Eén van de makers mag zijn voorstelling uitwerken voor het zomerfestival dat van 21 t/m 30 mei 2021 plaatsvindt.

De Winterkaravaan is het talentontwikkelingsproject van Karavaan. Jonge professionele makers worden de komende maanden artistiek en productioneel door Karavaan begeleid. Vorige jaren vond de Winterkaravaan plaats in de leegstaande Ringersfabriek en in de oude Drukkerij.

Na een open call ontving Karavaan ruim 40 bijzondere en uiteenlopende plannen van makers uit het hele land en Vlaanderen die maximaal 5 jaar afgestudeerd zijn aan een kunstvakopleiding. Na intensief beraad zijn 6 plannen gekozen. Ze ontwikkelen speciaal voor de Winterkaravaan een eigen korte voorstelling van 30 minuten.

Dit zijn de makers

Sannah Aukes, Marin Kroon Esther de Haas maken in ‘Het zit niet lekker’ muziektheater over fast fashion en de kleding-industrie.

Bram Walter, Tijn Panis en Romijn Scholten (Collectief Blauwdruk) ontwikkelen ‘HIKIKOMORI’, een theatervoorstelling over escapisme, fictie en gamers.

Bij Jip Warmerdam, Matthijs Rijsdijk en Veronique Post (Collectief Saturners) wordt je in ‘Metropolis Arcanum’ meegenomen in de geheime experimenten rondom designerbaby’s

Maarten Hopman creëert in ‘Het nieuwe geloof’ een moderne, muzikale mis.

Mees Meeuwsen en Maxime Abbenhues (Collectief MAMM) nemen via de dansvoorstelling ‘Twentysomething’ hun eigen millennial-generatie onder de loep.

Geïnspireerd door de sociale cultuur in Latijns-Amerika gaat Marlies Ruigrok in haar muziektheater ‘Amarillo’ op zoek naar verbondenheid.

Winters eten & drinken
Als bezoeker van de Winterkaravaan ga je op expeditie op een spannende, leegstaande plek in Alkmaar. Op unieke plekken zie je in een carrousel drie van de zes voorstellingen van deze makers en zijn heerlijk winters eten & drinken onderdeel van je middag of avond.

De Winterkaravaan bezoek je op wo 23, zo 27, ma 28, di 29 en wo 30 december. Je kunt per dag kiezen uit 2 tijdstippen: van 15:00 – 18:30 uur of van 19:00 – 22:30 uur (op de 23e alleen de middag-editie). Tickets zijn te koop vanaf 13 november, informatie op karavaan.nl

--------------------------------------------------------------------Noot voor redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Els Schipper van Karavaan, tel (06) 44186197, els@karavaan.nl

Foto’s (Winterkaravaan 2019): Moon Saris


<p>De Winterkaravaan.</p> <p>De Winterkaravaan.</p> ©<p>(Foto: Moon Saris)</p>locatie

drukkerij TMG
Edisonweg 10
1821BN AlkmaarRoute planner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.