• Alle

Write for Rights in de bieb

vrijdag 6 december 2019 10:30 - 20:00 uur


SCHAGEN/TUITJENHORN - Voorafgaand aan de Internationale Dag van de Rechten van de Mens organiseert Amnesty de jaarlijkse Schrijfmarathon 'Write for Rights' in de bibliotheken van Schagen en Tuitjenhorn.

Vrijdag 6 december tussen 10.30 en 20.00 uur in de bieb van Schagen, Torenstraat 1A, en maandag 9 december van 14.00 tot 17.00 uur in Tuitjenhorn, Oostwal 6. Aan de leestafel in de bibliotheek kunnen brieven en kaarten geschreven worden aan mensen die groot onrecht is aangedaan. Voor mensen die gemarteld zijn om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. Er zijn voorbeeldbrieven en kaarten voorhanden en er is een vrijwilliger van Amnesty aanwezig om informatie te geven.

"Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt," stelt Amnesty. "Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Hoe meer mensen aan de Schrijfmarathon 'Write for Rights' meedoen, hoe groter de vuist tegen onrecht. Dat is de macht van het getal. Afgelopen jaren schreven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven."






©(Foto: Merijn Sitsen)



locatie

Kopgroep Bibliotheken
Torenstraat 1A
Schagen