• Alle

Anker en Anker - recht in kaas

woensdag 10 augustus 2022 0:00 uur


EDAM - Het gerenommeerde advocatenduo Hans en Wim Anker wordt op woensdag 10 augustus als eregast ontvangen op de Kaasmarkt van Edam.

De Friese tweelingbroers hebben hun strafrechtelijke toga aan de wilgen gehangen maar hun vakmanschap en sociale instelling zal nog lang in veler geheugens voortleven. In de uitoefening van hun praktijk stelden de broers zich onder meer ten doel om de advocatuur op een goede manier aan de samenleving te presenteren en vooroordelen of misverstanden weg te nemen. Ze wilden er zijn voor íedereen, voor mensen mét en zonder goed gevulde portemonnee en maakten daarom geen onderscheid tussen goed betaalde en pro-Deozaken. ‘Ze zijn een briljant in de kroon van de advocatuur,’ oordeelde een oud-rechter eens over hen.

De broers Anker scharen zich in de indrukwekkende rij van prominente eregasten die de Kaasmarkt Edam in de loop der jaren hebben mogen openen en sluiten. Dat gebeurt door het luiden van de marktbel om respectievelijk 10.30 en 12.30 uur. De kaasmarkt is gratis toegankelijk en er is gratis kaasproeverij voor het publiek. Ook gratis deelname aan het ‘Raad het Gewichtspel’ waarmee voor het publiek smakelijke kaasprijzen te winnen zijn. Aan de zuidzijde van de oude binnenstad is ruime parkeergelegenheid voor de kaasmarktbezoekers op loopafstand van het kaasmarktplein. Borden verwijzen daarnaar. Zie ook www.kaasmarktedam.nl


Kaasmarkt Edam Kaasmarkt Edam ©(Foto: COPYRIGHT(C)E.RUIS 2021)