• Alle

Bunkerdag in Hoek van Holland

zaterdag 3 juni 2023 10:00 - 17:00 uur


Zaterdag 3 juni is het weer Bunkerdag in heel Nederland. Heel veel bunkers zijn die dag te bezoeken. Ook Bunker Bremen en de recent geopende Bunker Hamburg in het Vinetaduin in Hoek van Holland.

Hans van Aalst, voorzitter van het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum, verwacht een grote toeloop van bezoekers. “Ieder jaar komen er meer mensen,” aldus Hans. “Naar verwachting wordt het heel mooi weer. Prima voor een leerzaam dagje uit”.

Bunkers in de regio

Om de bunkers te mogen bezoeken, kopen deelnemers een polsbandje waarmee ze ook toegang hebben tot andere bunkerlocaties die meedoen aan Bunkerdag. Zo zijn er in de regio ook bunker in ‘s-Gravenzande te bezoeken; Sperre Arendsduin, Stelling 34 en 46, Fort 1881 en in Hoek van Holland de Markostand. 

Nog meer bunkers

Diverse bunkers in Oostvoorne, Rockanje en Scheveningen Den Haag zijn ook goed te combineren op één dag. Een tip van Hans: “Wel moeten de bezoekers dan vroeg starten en hun reis goed plannen.” De vrijwilligers van bunker Bremen en Hamburg staan vanaf 10.00 uur klaar om de bezoekers te verwelkomen aan Strandweg 21 in Hoek van Holland nabij de oversteek van de Metro.


<p>Een van de bunkers in Hoek van Holland.</p> Een van de bunkers in Hoek van Holland. ©(Foto: PR)