Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Droge Voeten Festival inspiratiebron voor jongeren

woensdag 11 september 0:01 t/m zondag 15 september 23:59 uur


Het cultureel jongerenfestival Droge Voeten Festival staat geprogrammeerd van woensdag 11 tot en met 15 september. Die dagen wordt er door Hiddes Entertainment afwisselend in de Lutherse Kerk aan de Hoogstraat, het Purmerends Museum, P3, op de Koemarkt en in het Leeghwaterpark van alles georganiseerd. De primaire doelgroep is 12 tot 18 jaar, maar secundair is het festival ook uitermate geschikt voor de groep jongeren tot 25 jaar. Voor ouders is één onderdeel van toepassing, namelijk voorlichting over verslaving van drank en drugs en hoe hiermee om te gaan.

Dave Hiddes, hij is van Hiddes Entertainment, heeft het idee van het festival ontsproten aan de strijd tegen het water, in 1916, en de droogmakerijen die voor een groot gedeelte de historie van onze regio kenmerken. "Deze historie willen en moeten we levend houden en daarnaast willen we onze regio ook met trots presenteren. De term Droge Voeten staat wat ons betreft symbool voor de historie, trots en mentaliteit van Purmerend en de regio Waterland", aldus Hiddes over de achtergrond. Zijn doel is om alle jongeren in deze regio te inspireren om op basis van de Droge Voeten mentaliteit zichzelf te ontwikkelen!

Het wordt de tweede editie. In 2016 was ter ere van 100 jaar droge voeten de eerste succesvolle editie van het Droge Voeten Festival. Twee dagen lang werd de Koemarkt in Purmerend gevuld met 10.000 regionale jonge bezoekers die konden genieten van DJ's, bands, dance & urban acts uit de regio Purmerend en Waterland.

Muziek, seminars, online cultuur (YouTube/Instagram), Urban/freestyle cultuur, showcases, educatie, Spoken Word en Young Business. Het is in het kort het concept van het Droge Voeten Festival. "We willen het festival vanaf nu elk jaar organiseren", spreekt Dave Hiddes zijn ambities uit.

In het kort de programmering: woensdag 11 september in het Purmerends Museum voor de ouders informatie over uitgaan, drank en drugs. Voor de scholen is er educatie.
Donderdag 12 september is er voor de scholen educatie, Purmerendse dansscholen geven een dance show en op de Koemarkt vindt het Droge Voeten Hengstenbal plaats.
Vrijdag 13 september is er in de Lutherse Kerk achtereenvolgens een DJ seminar en online cultuur. Op de Koemarkt is het Droge Voeten Festival en in P3 staat een afterparty voor 16+ te gebeuren.
Zaterdag 14 september Young Business in de Lutherse Kerk, Droge Voeten Rhythms op de Koemarkt en in P3 een afterparty voor 18 jaar en ouder.
Tenslotte zondag 15 september. Op de Koemarkt Droge Voeten Rhythms en in het Leeghwaterpark een Workout.


Droge Voeten Festival (Foto: MomentsbyKelly) Droge Voeten Festival (Foto: MomentsbyKelly) ©(Foto: MomentsbyKelly)