Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

EK Zandsculpturen van start

maandag 8 juli 13:59 t/m zondag 14 juli 13:59 uur


ZANDVOORT AAN ZEE - Het Europees Kampioenschap Zandsculpturen gaat 8 juli van start. De 'beach for Amsterdam' is voor het achtste achtervolgende jaar gastheer van het EK, dat jaarlijks duizenden bezoekers uit het hele land trekt.

Van 8 tot en met 14 juli transformeren zes zandkunstenaars uit diverse Europese landen ieder een eigen berg zand tot een schitterend sculptuur.

Iedere 'carver' beeldt met zijn sculptuur zijn interpretatie van 75 jaar vrijheid uit, het centrale thema van dit kampioenschap.

Een professionele jury roept 14 juli de nieuwe Europees kampioen uit. De zes vrijheidsmonumenten van zand zijn hierna nog tot half oktober te bewonderen.

Buitenexpositie '75 jaar vrijheid'

Dit jaar wordt het Zandsculpturen festival voor het eerst uitgebreid met meer kunst in de openbare ruimte. Op Boulevard de Favauge kunnen bezoekers een prachtige buitenexpositie van de Zandvoortse fotograaf Edwin Keur bekijken. De expositie bestaat uit een serie foto's over de verschillende grondrechtelijke vrijheden, beelden van de diversiteit en de samenleving van Zandvoort. De expositie is te bezoeken tussen 14 juli en 5 september. Het Europees Kampioenschap Zandsculpturen en de buitenexpositie zijn kosteloos te bezoeken.


©(Foto: aangeleverd)locatie

Zandvoort, Beach for Amsterdam