• Alle

Expositie in kapel Kerkhof Overweersepolderdijk

vrijdag 16 juni 2023 13:00 t/m woensdag 19 juli 17:00 uur


PURMEREND - Vier exposanten exposeren hun veelzijdige werk in de intieme kapel van Kerkhof Overweersepolderdijk aan de Overweersepolderdijk 24 in Purmerend van 16 juni t/m 9 juli. De kapel is geopend op vrijdag t/m zondag van 13:00 – 16:00 uur. Er is werk te zien van Jutta Bijderwieden, Peet Bijderwieden, Andreas Link en Nadine Müller.

Jutta Bijderwieden

Jutta Bijderwieden tekende en schilderde als kind graag. Op vakantie fotografeerde zij vaak, waarbij zij zich liet inspireren door het andere leven en het landschap. Zij leerde kijken naar licht en schaduw, waarbij zij haar tweede passie ontdekte: fotograferen en bewerken. Dit heeft zij kunnen verbinden met haar liefde voor schilderen.

Peter Bijderwieden

Peet Bijderwieden heeft geen echte voorkeur voor onderwerpen, maar de natuur in al haar facetten beslaat een groot deel van de beelden, die hij heeft gemaakt. Hij is niet de fotograaf, die altijd op zoek is naar het technisch perfecte plaatje; als hij de sfeer kan vastleggen, zoals hij die ziet en er een verhaalt(tje) achter zit, dan is zijn doel geslaagd.

Andreas Link

De passie van Andreas Link was het schilderen van surreale landschappen en tekenen van comic strips. Later kwam hier een passie bij: hij kreeg een sterke interesse in het werken met klei. Nu is hij grotendeels bezig met sculpturen en muurdecoratie. Zijn kunstrichting gaat van klassiek naar abstract en popart.

Nadine Müller

Nadine Müller volgde cursussen in Bodycasting en leerde met Epoxy te werken. Hierbij werd zij erg gemotiveerd door de moderne ‘river table’, een houten tafel met een grote rivier van epoxy door het midden van de tafel. Zij heeft een uitgebreid sortiment aan werkstukken gecreëerd.

Meer inforamtie

Deze veelzijdige expositie is te bezoeken vanaf 16 juni t/m 9 juli op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag in de intieme kapel uit 1878 van Kerkhof Overweersepolderdijk aan de Overweersepolderdijk 24 in Purmerend van 13:00 - 16:00 uur. 

De expositie wordt zaterdag, 17 juni om 12:00 uur feestelijk geopend. 

Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl


(Foto: aangeleverd)


(Foto: aangeleverd)


(Foto: aangeleverd)






©(Foto: aangeleverd)