• Alle

Filmtheater speelt Gloria Bell en Thunder Road

vrijdag 28 juni 2019 20:00 uur


SCHAGEN - Filmtheater De Luxe in het Scagontheater in M18 vertoont op donderdag 27 juni om 20.00 uur en vrijdagmiddag 28 juni om 14.00 uur de film Gloria Bell en op vrijdagavond 28 juni de film 20.00 uur Thunder Road.

Zaal open een uur voor aanvang.

Gloria Bell

Een film over een onafhankelijke vijftigjarige vrouw van vlees en bloed die haar leven prima op orde heeft. Overdag is ze druk met haar baan en een kleinkind, 's avonds is ze op de dansvloer in vrijgezellenclubs. Ze kan goed alleen zijn en probeert dapper door te gaan, maar af en toe knaagt er iets.

Als ze een ongemakkelijke romance begint met een man (een kwetsbare rol van John Turturro) die ze in een bar oppikt, raakt ze uit balans. Een tripje naar Las Vegas verloopt rampzalig. Toch maar alleen blijven? Ze heeft niet echt een man nodig en is het al die rompslomp waard? Gloria Bell is een mooie aanvulling in een tijd waarin dating apps en programma's als First Dates de beeldvorming voor het aangaan van nieuwe relaties lijken te bepalen.

Thunder Road

Thunder Road is een perfecte tragikomedie over een dertiger die doet denken iemand uit een song van Bruce Stringsteen. Thunder Road draait om empathie, iets dat de Amerikaanse samenleving te weinig toont. Politieman Jim Arnaud , een dertiger, houdt een toespraak op de begrafenis van zijn moeder. De toespraak is anders dan je verwacht. De jonge Jim was een lastpak, hij haalde regelmatig het bloed onder de nagels van zijn moeder vandaan. Als hommage aan zijn moeder wil hij haar lievelingslied Thunder Road laten horen. De cassetterecorder weigert, maar toch ontroert zijn verhaal. Na de openingsscène weet je niet of je moet lachen of huilen. Jim moet ook nog met een ander drama omgaan: zijn vrouw is bij hem weg en ze wil de voogdij over hun dochtertje niet met hem delen. Hoe moet het verder?

Kaartverkoop via de webshop op www.filmtheaterdeluxe.nl of aan de kassa op voorafgaande filmavonden van De Luxe (donderdag en vrijdag), tevens - als de zaal niet uitverkocht is - op de dag van de vertoning aan de zaal. Toegang 9, - euro, aanvang 20.00 uur. Zaal open een uur voor aanvang.

N.B.: in de maanden juli en augustus is het theater gesloten.








locatie

Scagon theater
Markt 18
1741BS Schagen