• Alle

IJsbaan De Meent vanaf 8 oktober open

zaterdag 8 oktober 2022 12:10 uur


ALKMAAR - IJsbaan De Meent opent zaterdagmiddag 8 oktober voor het vijftigste seizoen zijn deuren. Vanaf zaterdagmiddag 12.10 uur kan er weer volop geschaatst worden op de halfoverdekte 400-meterbaan van De Meent.

De ijsmeesters van Alkmaar Sport staan in de startblokken om een snelle baan neer te leggen. Dit seizoen voor de 50e keer. Waar het ooit begon met open koelleidingen op een zandbed waar water overheen werd gespoten rijden schaatsers nu hun ronden in een modern sportcomplex. De Meent heeft dit seizoen een gevarieerd programma voor de schaatsers samengesteld, bestaande uit bekende activiteiten aangevuld met jubileum activiteiten in het kader van 50 jaar De Meent en 450 jaar Alkmaar Ontzet. 

Schaatsen voor 1 gulden

Meer dan 50 jaar schaatsplezier op de Alkmaarse ijsbaan De Meent, dat wordt natuurlijk gevierd! De ijsbaan start het seizoen met een feestelijk openingsweekend op 8 & 9 oktober: schaatsen voor hetzelfde tarief als tijdens het allereerste weekend op De Meent in 1972. Kinderen betalen slechts 1 gulden (€ 0,45) en voor volwassenen bedraagt het tarief 3 gulden (€ 1,36). De herfstvakantie, van 15 tot en met 23 oktober, staat in het teken van samen schaatsen. Neem in de herfstvakantie een vriend of vriendinnetje mee en ontvang 50% korting op het tweede toegangskaartje van de ijsbaan én 50% korting op de huur van het tweede paar schaatsen. Daarnaast is er in de middag van 21 oktober een sportspektakel in De Meent met ICE Games in de ijshal.

Fototentoonstelling Ik Schaats

De Meent zet dit jaar schaatsers centraal met een fototentoonstelling. Door fotograaf Robert van der Eng zijn portretten gemaakt van langebaan schaatsers, sprinters, shorttrackers, kunstschaatsers, ijshockeyers, schoonrijders en recreanten. De Meent staat ook stil bij 450 jaar Alkmaar Ontzet. Op 24 februari worden ‘450 rondjes’ geschaatst en in dezelfde maand gaat ijsbaan terug in de tijd met sprintwedstrijden op de zogenaamde ‘houtjes’.

Meer informatie op www.demeentalkmaar.nl.


IJsbaan De Meent gaat weer open. IJsbaan De Meent gaat weer open. ©(Foto: aangeleverd)locatie

De Meent
Terborchlaan 301
1816MH AlkmaarRoute planner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.