Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Rasmuzikanten steunen Summer Broke

vrijdag 20 september 19:00 t/m zaterdag 21 september 1:00 uur


ETERSHEIM - Vrijdagavond 20 september, van 19.00 tot 1.00 uur vindt in de schuur van bezoekerscentrum de Breek Summer Broke plaats. Het evenement wordt een bescheiden feestje. Toch staan er namen als Thijs Boontjes, Ruben Hoeke, Dennis Burke, Marike Groot en Niels de Wit, muzikanten die de noodlijdende Stichting Summer Breek graag te hulp schieten .

Thijs Boontjes' ster is rijzend, zijn populariteit groeit. Thijs Boontjes is een combinatie tussen een charmante volkszanger en een charismatische rockster. De laatste tournee met zijn band was een groot succes en zijn meest recente album 'Geen Achttien Meer' (2019) is jubelend ontvangen. Het is Nederlandstalige rock 'n' roll met een knipoog en doorwrochte liefdesliedjes met een lach en een traan.

Soul Power

Soul Power is een vijfkoppige soulformatie, bestaande uit Dennis Burke, Ruben Hoeke, Jeroen Booy, Siem Kees Slegt en Mike Kamp. Dennis Burke won op 18-jarige leeftijd het Surinaamse Songfestival. Hij was frontman onder andere de Dutch Rhythm Steel & Show Band, en trad op met grootheden als Arthur Conley en Billy Paul. Gitarist Ruben Hoeke is in de pers omschreven als "een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen". Sinds 1992 tourt hij door binnen- en buitenland. Drummer Jeroen Booy speelde onder meer in Roberto Jacketti & The Scooters en The Scene.

Tully Monster

Tully Monster is de band van Marike Groot (The Gathering). De formatie speelt progrock, met invloeden van metal, grunge, new wave, powerpop, indie en postpunk. Sinds de jaren tachtig zijn de bandleden al te vinden op het podium. Gecombineerd met een energieke liveshow is Tully Monster even eigenzinnig als het gedrocht uit de oertijd waaraan de band zijn naam ontleent.

Burghers

Al zo lang als we ons kunnen heugen is Niels de Wit actief tussen punk en pop, onder (veel) meer in Johan en Electric Tears. In eigen beheer heeft hij eigen werk uitgegeven. Het resultaat mag er zijn: pakkende powerpop met stuwende gitaar, pittige samenzang, knorrende bas en ADHD-drums.

Levi Noë

De Hoornse rapper Levi Noë, studeerde aan de Herman Brood Academie en brengt een frisse combinatie van hiphop gemixt met spoken word. Hij verteld op ritmische manier verhalen in 'Gelukkig al gelukkig geweest'. Een show over vallen, opstaan, doorgaan met als doelstelling: 'gelukkig zijn'.

De avond wordt afgesloten door DJ Begt.

Entree: € 10 p.p. Vanwege de beperkte capaciteit wordt aangeraden kaarten te reserveren via de website https://summerbreek.nl/.


©(Foto: aangeleverd)