Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Stephanie Struijk in Jazz & Pop in Cultura Andijk

zondag 16 februari 15:00 uur


ANDIJK - Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien kennen muziekliefhebbers haar nog wel onder de naam 'Stevie Ann'. Ze bracht op achttienjarige leeftijd haar debuutalbum uit, waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. Zondag 16 februari treedt Stephanie op bij Jazz & Pop in Cultura, Kleingouw 112-113 in Andijk.

In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika, waar Stephanie een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkten ze dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in haar eigen taal. Het werden liedjes die gaan over het maken van een nieuw begin, verlangen naar thuis, en de magie van geluksmomenten. Deze switch is haar goed bevallen, en er kwamen meer liedjes in de moerstaal uit de pen gerold. Liedjes over haar geboortegrond, Limburg, en hoe het was geweest als ze daar was gebleven. De zin "Zoek ik nou een plek met een tuintje en een hek, of een gevoel waar ik mezelf naartoe kan brengen" uit 'Bijna thuis' is kenmerkend voor haar troubadoursleven. En Stephanie slaat met haar nieuwe theatertour 'Vanaf toen' weer een nieuw hoofdstuk open in het Nederlands. Ze gaat door waar ze gebleven was, soms dromerig terugkijkend naar vroeger, maar de focus ligt vooral op verhalen die verder willen en liedjes die troost geven en de tijd misschien heel even stil doen staan.

Aanvang 15.00 uur, entree 7,50 euro / donateurs 5 euro.


Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. ©(Foto: aangeleverd)locatie

Cultura Andijk
Kleingouw 112-113
1619CH AndijkRoute planner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.