Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Waardse Tunnelroute: voor het hele gezin

zaterdag 17 augustus 9:00 uur


HEERHUGOWAARD - De vijfde editie van de Waardse Tunnel Route, de gezellige en sportieve sponsortocht door Heerhugowaard en omgeving, staat de dag voor de vijftigste Tour de Waard, zaterdag 17 augustus, op het programma.

Nieuw dit jaar is de wandelroute en een passe-partout, een combinatiestartbewijs met daarbij inbegrepen deelname aan de loterij en consumpties. Het hele Waardse Wielerweekend staat in het teken van ontspanning en sportieve prestaties. De opbrengst van het evenement gaat naar 't Praethuys en stichting VU Steunfonds Hematologie, die onderzoek naar behandelmethoden van kwaadaardige beenmerg- en lymfeklierziekten financieel ondersteunt en het welzijn van patiënten ondersteunt. Iemand die kan meepraten over het belang van onderzoek is Erik Overtoom, een geboren Heerhugowaarder die leukemie heeft overwonnen mede dankzij de steun van dit fonds. "Want 55 procent geneest, maar 45 procent nog steeds niet! Vandaar dat ik graag mee wil werken aan de sponsortocht van de Waardse Tunnel Route, om het steunfonds van het VU te ondersteunen", aldus Erik. Zijn complete verhaal is te lezen op www.waardsetunnelroute.com.

Ambassadeur
De Waardse Tunnelroute heeft voor deze speciale vijfde editie een eigen ambassadeur gevonden in wielrenner Joury Ottenbros, geboren en getogen in Heerhugowaard. Joury doet dit jaar voor de zevende keer mee aan de Tour de Waard. "Maar voordat het zover is zal ik zaterdag 17 augustus het startschot geven voor de Waardse Tunnelroute en de deelnemers aanmoedigen tijdens hun tocht voor de stichting VU Steunfonds Hematologie en 't Praethuys. Zoals Cruijff al zei: 'Vaak moet er iets gebeuren, voordat er iets gebeurt'. Dus laten we tijdens het Waardse Wielerweekend samen onze handen uit de mouwen steken en de wereld een heel klein beetje beter maken."

Deelnemers kunnen kiezen uit fietsroutes van twintig, veertig, zestig of honderd kilometer en een wandelroute van vijftien kilometer. Starten kan tussen 09.00 en 11.00 uur en de eindcontrole sluit om 15.00 uur. Vertrek- en aankomstpunt is op sportcomplex De Kabel, bij het clubgebouw van handbalvereniging Tornado aan de Parklaan 1 in Heerhugowaard. Inschrijven of meer weten? Kijk op www.waardsetunnelroute.com of mail naar waardsetunnelroute@outlook.com.


De Waardse Tunnelroute: met het hele gezin sportief bezig zijn voor het goede doel. De Waardse Tunnelroute: met het hele gezin sportief bezig zijn voor het goede doel. ©Foto: Archieflocatie

Sportpark De Kabel
Parklaan 1
1701GS HeerhugowaardRoute planner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.